Nagenoeg iedere Nederlander heeft een grote hekel aan ongedierte. Dit komt allereerst natuurlijk door de uitstraling van de beestjes. Muizen en ratten zien er namelijk niet bepaald lief en leuk uit. Daarbij komt dat dit ongedierte ook niet bepaald hygiënisch is. De beestjes kunnen namelijk gezondheidsklachten veroorzaken. Zo kunnen uitwerpselen van muizen en ratten bijvoorbeeld in aanraking komen met jouw voedsel. Indien je deze uitwerpselen binnen krijgt, kun je flink ziek worden. Ook dragen deze dieren vaak allerlei bacteriën met zich mee. Muizen en ratten zijn echter niet het enige ongedierte dat zorgt voor gezondheidsproblemen. Wij zetten hieronder nog een aantal beestjes op een rijtje die voor problemen met jouw gezondheid kunnen zorgen.

Zilvervisjes

In iedere woning in Nederland komt ongedierte voor. Zilvervisjes behoren echter tot het ongedierte dat het meeste voorkomt in huis. Het beestjes heeft een ronde kop en zijn achterlichaam loopt in een punt. De beestjes zijn zilverachtig van kleur en hun huid is voorzien van schubben. Daarnaast hebben ze twee lange voelsprieten op hun kop. Zilvervisjes komen voornamelijk voor in vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Dit ongedierte wordt vaak verward met het papiervisje, dat vaak in de buurt van het papier leeft, bijvoorbeeld in een boekkast of achter het behang. Voor beide soorten ongedierte geldt echter dat ze niet schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Althans, niet wanneer er slechts een paar aanwezig zijn in jouw woning. Betreft het een plaag? Dan kun je wel gezondheidsklachten krijgen door zilvervisjes of papiervisjes.

Kakkerlakken

Wie heeft er geen hekel aan kakkerlakken? Dit ongedierte ziet er niet alleen smerig uit, maar kan ook gezondheidsklachten veroorzaken. De beestjes komen geregeld voor in keukens, aangezien hier vaak veel voedsel te vinden is. Zijn er kakkerlakken aanwezig in jouw woning? Dan kan het maar zo zijn dat je hier vroeg of laat gezondheidsklachten door krijgt. Dit ongedierte zorgt bij sommige mensen namelijk voor een allergische reactie. Zo kan de ontlasting van kakkerlakken bijvoorbeeld terechtkomen in etenswaren. Dit geldt overigens ook voor stukjes huid van het ongedierte. Kakkerlakken vervellen namelijk en verliezen hierbij hun oude huiddeeltjes.

Bedwantsen

Het is geen pretje om bedwantsen in jouw woning te hebben. Waarom niet? Omdat de beestjes gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Toch is de gemiddelde Nederlander zich hier niet bewust van. Dit komt onder meer doordat de aanwezigheid van bedwantsen niet snel opgemerkt wordt. De beestjes zijn namelijk vooral ’s nachts actief, wanneer jij ligt te slapen. Overdag houden ze zich vaak schuil achter bijvoorbeeld plinten in de slaapkamer. Bedwantsen gaan in de nacht op zoek naar bloed. Hiervoor bijten zij in de huid van mensen en zuigen zich vol. Hierdoor ontstaat een wondje.

De beet van een bedwants kan een flinke huidreactie tot gevolg hebben. Dit wordt echter niet altijd direct merkbaar. De klachten kunnen namelijk tot wel twaalf dagen na de beet van het ongedierte opduiken. In de meeste gevallen verdwijnen de wondjes en de rode vlekken vanzelf. Bestrijding met zalfjes of andere hulpmiddelen heeft dus geen zin. Heb je veel uitslag en is de jeuk niet uit te houden? Dan doe je er goed aan contact op te nemen met jouw huisarts. Hij kan je mogelijk helpen om alsnog van de gezondheidsklachten aangericht door bedwantsen af te komen. Indien je last hebt van dit ongedierte is het overigens verstandig om de Bestrijdingsservice in te schakelen. Deze professionele bestrijder kan jou binnen de kortste keren verlossen van bedwantsen.