Wist je dat Amsterdam meer bruggen heeft dan Venetië? In Venetië zijn 400 bruggen te vinden en Amsterdam is met ruim 3 keer zo veel, op Hamburg na de stad met de meeste bruggen in de wereld. De Amsterdamse grachten zijn gevuld met geschiedenis en zijn daarom ook opgenomen op de UNESCO wereld erfgoed lijst. Met zo veel bruggen zit er maar één ding op! Huur een boot en ga op onderzoek uit! Wij hebben de meest authentieke bruggen voor jou uitgezocht zodat je er op een heerlijke zonnige zondag middag onderdoor kan varen. Ervaar vanuit je eigen bootje de 5 mooiste bruggen van Amsterdam.

  1. De magere brugmagere brug

Je hebt hem ongetwijfeld een keer langs zien komen. Al dan niet in de James bond “film diamonds are forever”, dan in fancy insta post van je favoriete Amsterdamse influencer!

Deze houten ophaalbrug heeft zijn naam te danken aan zijn voorganger die een stukje smaller was, waardoor men nauwelijks elkaar kon passeren bij het oversteken.

De brug past helemaal in het romantische straatbeeld van Amsterdam, zeker ’s avonds als de sierlichten helder schijnen!

  1. De brug van 15 bruggen

Deze bruggen zijn te vinden als je de Reguliersgracht op vaart. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske en rustieke grachten in het centrum van Amsterdam. Het is ook de locatie waar de “zeven burggen van Amsterdam” te vinden zijn.

Eén van die brug die bekend staat als “Brug van 15 bruggen” van waaruit je in totaal 14 bruggen in verschillende richtingen kunt zien. Dit uitzichtpunt bevindt zich op de plaats waar de Reguliersgracht aansluit op de Herengracht. Als je aan de oneven kant van de Reguliersgracht op de brug staat, met je rug naar het Thorbeckenplein, zie je 6 boogbruggen over de Reguliersgracht. Aan de linkerhand zie je de herengracht waar je nog eens 6 bruggen ziet. Verder zijn er nog twee bruggen zichtbaar aan je rechterhand.

  1. De blauwbrug

Deze brug is in 1883 gebouwd en verbindt het Waterlooplein met de Amstelstraat. De brug is meerdere malen gerestaureerd. En heeft bij de laatste restauratie haar initiële sierlijke look teruggekregen. De brug was namelijk gebouwd met als doel het verkeer dat op de Internationale Koloniale en Uitvoerhandel Tentoonstelling af kwam niet alleen makkelijker te laten reizen, maar ook te imponeren. Vandaar dat de brug overdreven pompeus is versierd, dit maakt de brug uniek in het straatbeeld van Amsterdam.

  1. De Staalmeestersbrug

Deze wit beschilderde houten ophaalbrug is het pareltje van Amsterdam en overspant de Groenburgwal en ligt in Staalstraat. De geeft een prachtig uitzicht op de Zuiderkerk en is op meerdere schilderijen van wereldberoemde kunstenaars te vinden. Waaronder een kunstwerk van Claude Monet uit 1874 en het hiernaast afgebeelde kunstwerk Eduard Alexander Hilverdink. Natuurlijk is de brug in de tussentijd vernieuwd, maar ze heeft nooit haar romantische karakter verloren.

  1. De Torensluis

Ook wel brug nr. 9 genoemd dateert uit terug uit 1646 en is hiermee één van de oudste bruggen van Amsterdam. De karakteristieke burg overspant het Singel in de Binnenstad van Amsterdam. De torensluis is de breedste brug van Amsterdam en dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger een toren op de brug was gebouwd. Naast de toren waren er ook huisjes op gebouwd. Onder de brug bevonden zich kerkers waar mensen gevangen werden gehouden. Tegenwoordig worden hier tentoonstellingen gehouden en zijn de ruimten toegankelijk voor publiek.

Wil jij onder deze historische bruggen door varen? En zoek je een sloepverhuur Amsterdam? Dan kan je bij Eco Boats Amsterdam voordelig een sloep huren.