Ouwehands Dierenpark

Dit dierenpark bevindt zich in Rhenen en is ooit begonnen als houderij van kippenrassen. Het park is 22hectare groot. Na diverse ups en downs is het park momenteel in zeer goede staat en erg populair. Veel diersoorten zijn in de loop der tijd verdwenen omdat het park niet meer mocht uitbreiden en ook omdat de dieren nieuwe, grotere verblijven nodig had om te voldoen aan de eis van deze tijd om de dieren zo veel mogelijk op plekken die hun natuurlijke omgeving nabootsen te laten leven.

Het park is geschikt voor alle doelgroepen: gezinnen met grote en kleine kinderen, minder validen, scholen, en zakenmensen.Het park is erg geliefd omdat het moderne inzichten laat zien wat betreft het beleid over beschermde diersoorten en omdat het een uitgebreide educatieve functie heeft. Naast blijvende programma’s vinden er eveneens steeds wisselende programma’s plaats, zoals het panda-programma, eventueel gecombineerd met de unieke gelegenheid om via een ‘pandacam’ mee te kijken naar deze fascinerende dieren. Er worden ook regelmatig tentoonstellingen of voorstellingen gehouden uit verre landen.

Een dag is waarschijnlijk nog te kort om alles te bekijken wat deze dierentuin te bieden heeft. Verder is Ouwehands dierenpark ook een unieke gelegenheid om een feest(je) te geven of om een zakelijke ontmoeting te houden. Ook voor schoolreisjes of kinderfeestjes is Ouwehands dierenpark een prima gelegenheid.

De bereikbaarheid van het park is eenvoudig: Rhenen ligt centraal in ons land. Bij het park zijn 3 parkeerplaatsen. Op drukke dagen maakt men gebruik van pendelbussen vanaf de parkeerplaatsen naar het park en weer terug.