Wanneer je een kat krijgt of gaat adopteren zijn er een aantal zaken waar je je op moet voorbereiden. Er zijn ook een aantal benodigdheden die je in huis moet halen. Hoewel een kat niet veel spullen nodig heeft, zijn er wel bepaalde spullen onmisbaar. Op Krabpaalwebshop.nl vind je hierover meer informatie. Een krabpaal is een van de benodigdheden die onmisbaar is. Een kat heeft krabbehoefte en zal zijn nageltjes ergens aan gaan krabben. Wanneer je geen krabpaal in huis hebt, is de kans groot dat een ander meubelstuk hiervoor gebruikt gaat worden. Het zou natuurlijk zonde zijn als je bankstel hiervoor gebruikt wordt of dat een tafelpoot kapot gekrabd wordt. Zorg dus voor een geschikte krabpaal.

Diverse krabpalen

Welke krabpaal is dan geschikt voor mijn kat? Het is een logische vraag. Tegenwoordig zijn krabpalen in allerlei soorten en maten verkrijgbaar.

Kleine katten en kittens

Voor kleine katten en kittens zijn kleine krabpalen geschikt. Zij hoeven nog geen grote krabpaal om zich te vermaken en om te kunnen krabben. Kies wel een krabpaal met wat speelmogelijkheden, zeker als je verder niet zoveel katten speelgoed in huis hebt. Er zijn heel veel kleine krabpaaltjes verkrijgbaar met leuke speelonderdelen. Op Krabpaalwebshop.nl vind je veel verschillende kleine krabpalen.

Gemiddelde katten

Kies voor een krabpaal van gemiddelde grootte. Het is leuk voor een kat om op verschillende verdiepingen te kunnen zitten. Heb je een speelse kat? Kies dan voor een krabpaal met speelmogelijkheden zoals speeltouw, balletjes en andere onderdelen. Heb je een kat met veel krabbehoefte, kies dan een krabpaal met veel palen van sisaltouw.

Grote katten

Voor grote katten zijn grote krabpalen geschikt. Kies een krabpaal met grote (en stevige) plateau’s. Voor katten met veel slaapbehoefte is het fijn om veel slaapmandjes en/of hangmatten te bieden. Heb je meerdere katten in huis? Ook dan is een grote krabpaal geschikt met meerdere slaapplekken. Je kunt in dat geval ook kiezen voor bijvoorbeeld twee medium krabpalen.